Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostaderotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Servera rotfrukterna och kikärterna på en bädd av ruccola med aioli ringlad över. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter
Helgen som gick testade jag något nytt för mig, ugnsrostade kryddiga kikärtor med goda kryddor. Lägg ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och stoppa in ugnen
Ingredienser Portioner. 1 1 rödbeta 1 stor morot 1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g) 1 palsternacka 1 msk balsamvinäger 1 tsk flytande honung 1 msk rapsolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar ev ett par kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ugnsrostad butternutpumpa medrotfrukter och brysselkål. Min mami sa till mig häromdagen att hon hade märkt att jag inte åt särskilt mycket grönsaker i jämförelse med innan längre
Dela fänkålen i lagom tjocka skivor tvärsöver, gärna med dillkvisten kvar. Klicka över lite smörklickar här och var och droppa över rejält med olivolja
Krydda med ännu lite till krydda när de är klara. Krydda med salt och paprika pulver (eller andra kryddor) och ställ in de i ugnen i ca 15 minuter, rör om då och då
Ugnsrostaderotfrukter är en återkommande favorit i det här hushållet under vinterhalvåret. Till rotfrukterna åt vi stekt tofu som marinerats i soja, tomatpuré, rökarom, salt och kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.