Stoppa in citronbitarna, persiljan ochvitlöken i kycklingen. Vill man slippa omaket med att smälta smör och blanda med olivolja funkar Arlas "smör- och olivblandning"
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Kombinationen citron ochkyckling har vi testat i andra varianter tidigare och även denna medrosmarin var riktigt god och det var en enkel rätt som vi kommer att göra igen
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila medrosmarin, citron, vitlökoch olivolja. Mest för syns skull serverades även klyftpotatis medvitlökochrosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.