Ugnsstektkyckling är alltid gott och enkelt att göra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och lägg i resterande kvistar rosmarin, lagerblad, vitlökshalvor, rödlök och citronhalvor
Kycklingmedcitron och oliver, smaklig måltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kyckling och citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Det blev väldigt lyckat ihop medkyckling, dragon och citronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock. Blanda alla torra kryddor, doppa kycklingbitarna i kryddblandningen och täck väl
Dela kyckling i två delar, gnid in med olja, krydda och salt invändigt och utvändigt. Lägg upp kyckling på fat, häll lite vatten på plåten och sila skyn i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.