Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Skiva sedan upp falukorven, purjolöken och tomaterna i lagom tunna skivor och varva detta i en stor ugnsfast form tillsammans med krossade tomater, broccolin och div kryddor
Blanda grädde, bostongurka och ketchup med kryddor. 400 g falukorv. 400 g falukorv. Hej på er. Jag ska iväg och jobba lite senare men tänkte kika förbi här först
Att steka vitkål och smaksätta med välsmakande kryddor och servera till t. Stekt vitkål med chili, vitlök och persilja Detta behöver du till två portioner Ett halvt stort vitkålshuvudOlivolja1 vitlöksklyfta½ röd chiliPersilja (jag använde fryst)Salt Så här gör duStrimla vitkålen fint med en kniv Häll lite olivolja i en stekgryta eller stekpanna Stek vitkålen tills den blir mjuk och lite gyllene Rensa och hacka chilin fint och strö över vitkålen Skala vitlöksklyftan och pressa även denna över vitkålen Blanda chilin och vitlöken med vitkålen Strö över valfri mängd persilja
Skiva falukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Dagens matlåda bestod av korvgratäng med broccoli och ostsås och det är för mig en väldigt simpel maträtt, fort går den också, fortast går det självklart om man köper keldas ostsås (som jag gjort förr) men nu förtiden gör jag det mesta från grunden och det är inte avancerat, men känns ändå skönt att veta vad man har för saker i
Ta bort skinnet på falukorven och skiva den. Blanda lagalätt med kycklingfond och mjöl i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, (hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha)
Skiva falukorven och lägg upp den omlott i en långpanna. Garnera med färsk koriander och lime. Lägg på den skivade löken och tomaterna, häll på chili sauce, toppa med den rivna osten och sätt in i ugnen i ca 12 minuter. 500 g falukorv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.