3-4 potatisar
2-3 rödbetor (jag hade två stora rödbetor)
1
kålrot
1 gul
lök
1/2
purjolök
1
vitlöksklyfta
250-300 g
röda linser
2 köttbuljongtärningar
från Bong (se bild längre ner). Tål man selleri och druvsocker finns det fler att välja mellan. Då passar t ex grönsaksfond och kycklingfond från Bong (touch of taste) bra.
7-10
vitpepparkorn
1 lagerblad
olja
4 korvar
av bättre sort. Vi har förmånen att ha Gudmundskorv från Gudmundsgården i frysen. Dessa korvar har tydlig mycket smak och en tydlig rökighet i sig men är inte starka. Korvar kan uteslutas ur grytan.
smaka av med salt. Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Jag har också varierat mig genom att inte ta dijonsenap utan välja en olja med ingefärs- och citronsmak (från A L'Oliviers), det blev en helt annan sallad - nästan ännu godare
Börja med att skala och hacka morötter. Tillsätt salt och peppar och ställ in formen i ugnen. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna
I mina ögon är de vinnare, speciellt med de här godarödbetorna som är fyllda med ädelost. Nu har jag fortfarande inte gjort det men jag har ännu en gång fått smaka på fantastiskt godarödbetoroch jag bara måste bjuda på receptet som kockarna var snälla att ge mig
Så enkelt att slänga ihop och sååå gott. Till middag ikväll gjorde jag spaghetti Carbonara. Jag får göra en reminder till mig själv att laga till det oftare
Börja med att skala och hacka morötter. Tillsätt salt och peppar och ställ in formen i ugnen. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna
Andra godsaker att smycka tårtan med än gurka och tomater. Bred rejält med leverpastej på dem men spara lite och bred på botten på nästa lager av polarkakor
Lös upp jästen med vätskan i en bunke, häll i fiberhusken. Så har ni redan en naturligt glutenfri surdeg i gång – mata den – och baka sedan de här frallorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.