Tonfisk påburk – hiss eller diss. Nyttigt, billigt och är en stapelvara som håller länge och perfekt att ha hemma eller på båten/sommarstugan/husbilen etc
Faktiskt finns det mat som är godare i matlåda än vad den är nygjord… Gulaschsoppa är en sådan rätt, som liksom gosar till sig i matlådan under dagen och smakar alldeles, alldeles underbart till lunch på jobbet
även om jag gjorde en stor miss på den ena. Tips är att lägga lite sylt/marmelad på ett litet fat och ställ i kyl eller frys en stund så det kallnar, för att se hur konsistensen den blir
Igår åt vi Ungerskgulaschsoppa till middag, tror det var första gången jag lagade denna soppvariant, har tidigare gjort gulaschgryta och gulasch med köttfärs
Låt svalna och fördela dem i burkarna. Tryck ut blandningen i 6 portionsstora glasburkar. Finfördela kexen, dela de i mindre bitar och kanel i matberedare monterad med en kniv
Förra veckan var vi ett par tjejer som var ute på äventyr och hade en liten picknick med oss. Mitt bidrag blev några cupcakes och små burkar med cheesecake
De kommer allihopa påburk och kommer garanterat göra succé hos mottagaren. Nästa klapp baseras på en ingrediens som av outgrundlig anledning inte har varit på besök här innan
Riktig ungersk gulasch görs på grytbitar, paprika och kummin. 400 g nötfärs1 gul lök2 vitlöksklyftor2 palsternackor120 g rotselleri120 g kålrot1 röd paprika1 msk fett1 ½ tsk nymortlad kummin1½ tsk torkad mejram2 tsk paprikapulver2 msk tomatpuré1 burk krossade tomater6 dl vatten2 köttbuljongtärningarGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.