När jag skulle bestämma mig för vilket recept jag ville ha till veckans "ur arkivet" där jag plockar fram gamla recept och visar er igen, visste jag inte riktigt vilket jag skulle välja
Jag som hade förberett mina surdegar och lyckats få dom riktigt levande. Smarriga somriga sallader, höstiga grytor, Indiska kryddstarka kycklingrätter, hel kyckling med vitlök och örter, buljong av rester med mera
Eftersom jag ville ha djup av kokumi i smaken men var rädd för att steka ur köttet, stekte jag istället lök ordentligt gyllenbrun så att en massa aromatiska Maillardämnen bildades
Snitta och skrapa ur vaniljstången. Jag önskar att jag hade gjort denna dessert lite tidigare då den passar perfekt under november och hösten, men inte lika bra på vintern
Laddar in med nyttigheter nu eftersom jag springer Tjurruset i helgen. Höstig Soppa på rostade rotfrukter med smulad feta är perfekt mat för ‘sweater weather’ en solig såväl som en regnruskig dag
Häll på vin, fond, gelé, tomatpuré, lagerblad och färska kryddor, några kvistar av varje räcker. Ja nu är väl hösten här även om vi fortfarande har varmt och skönt här i Göteborgstrakten
Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök. Då var det daga igen för vardag, skola och jobb och därmed lite nyttiga matlådor till höstens alla jobbluncher
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.