Vispa ägget med yoghurt, salt och tillsätt mjöl och bakpulver så det blir en fin deg av det. Ustipci (Munkar) lätt eller helt enkelt munkar som det kan heta på svenska är fin delikatess på Balkan
High five för hemfriterade munkar med andra ord. Rör ihop degvätska med jästen så att den löser sig. Vänd omedelbart i socker eller glasera dem senare när de svalnat
Du kan behålla munkarna neutrala och pudra dem med massa florsocker eller fylla dem med något gott. Krofne kan fyllas med Nutella, sylt eller vaniljkräm
Jag älskar de med socker på och med en god fyllning är det svårt att hålla sig till att bara ta en. Som med alla vetedegar rekommenderar jag att du använder rumsvarma i
Dessa små delikata munkar är gjorda med ricotta ost. När du vill bjuda på en delikat helg frukost eller överraska med något lättlagat och gott då kan jag varmt rekommendera dessa små munkar
Med hjälp av en sked lägg små klickar av degen i den heta oljan. Blanda socker med kanel och doppa munkarna i blandningen direkt efter friteringen eller bara pudra med florsocker och sedan bara njut, efter en stund, när de har svalnat något
Börja med fördegen. Medan fördegen jäser blanda ihop salt, socker, bakpulver och kardemumma. Blanda ner detta i fördegen tillsammans med smöret och äggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.