Ikväll blir det nog till att tända i öppna spisen efter kvällspromenaden med hundarna, och jag kommer absolut göra samma kvällsmål som jag gjorde igår kväll
Lägg kakorna på smorda eller bakplåts- pappersklädda plåtar och nagga dem med en gaffel. Viktigt att vätskan inte är varmare än kroppstempererat när man blandar med jästen (annars jäser inte brödet)
För att njut av till fikat på jobbet och till mellanmål hemma med goda sköna röror på. Sedan knådar du med händerna tills alla ingredinse har finfördelat sig
Jag hade inget rismjöl ochbovetemjölet räckte precis så jag fick ersätta mitt rismjöl med fullkornsdinkel, vilket gjorde att mitt bröd då inte blev glutenfritt
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat. Blanda fullkornsmjöl av dinkel, siktat dinkelmjöl, rågkross, bikarbonat, salt, vörtmix, nötter och tranbär i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.