0,5-1 dl
honung (anpassa mängden efter hur söta plommon du har)
1 stor
vaniljstång
2 dl
helt bovete
0,5 tsk
fiberhusk +
1
äggvita)
2 msk
lönnsirap
1 msk
extra virgin kokosolja
1-2 tsk
malen kanel
1-2 tsk
malen kardemumma
50 g
hackade pistagenötter (kan uteslutas)
180 grader
Blanda fiberhusk och vatten. Låt stå fem minuter så att det blir till en geléliknande massa. (Om du använder äggvita vispar du bara upp den lätt med en gaffel.)
Blåbär och hallonpajskaka med kardemumma. Paj och kaka i en och samma sommarfavorit. Jag har smakat och bakat många pajer genom åren, men det slutar nästan alltid med att jag återkommer till denna bärpaj
Om jag hade en sån i min ägo skulle jag baka mina favorit-långpannekaka med blåbär och kardemummakrisp som jag sen skulle njuta av en bit ute i solen med en god kopp te
Blanda de torra ingredienserna o varva ner i smeten tillsammans med mjölken o kaffet. Jag har bakat kardemumma och kaffekaka från min fina bok Vinterns söta
En god och hederlig kanelbulle däremot tycker jag är supergott och när de är alldelens nybakade och fluffiga så kan man ju äta hur många som helst och häromdagen gjorde jag kanelbullar med kardemumma i
Det här med månadens kökskreation. Och det är mina tema-veckor som jag har haft. Så vad jag skulle vilja är att ni kommer med förslag på vad jag kan ha för teman
Serverat med glass och pressad citron. Om någon går i god med sina egna smaklökar genom att rekommendera en eller annan dessert eller maträtt brukar det båda gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.