• Skölj paprika och skär på mitten, gröp ur kärnhuset. Det behöver inte vara krångligt att fixa till en lyxig middag, köttfärsfylldapaprikor är ett bra exempel
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Låt sedan paprikorna svalna och dra därefter av skalet och släng bort kärnhuset
Min man har rötter på balkan och han brukar prata om sin farmors fyllda paprikor. Skölj paprikorna noga och skär sedan ett lock runt toppen, om den inte kan stå kan du försiktigt skära lite i botten så den kan stå, men inte så det går hål och fyllningen rinner ut
Oreganon , som doftar och smakar helt fantastiskt köpte jag i Botaniska trädgården på Kreta. Här kommer lite grekinspiration i form av köttfärsfylldapaprikor med oreganodoftande getostkräm
Strimla zucchini och paprika och kör dem direkt på fatet i mikro, full effekt i 2 minuter. Vispa ihop olja och vinäger och slå det över de varma grönsakerna
75 g fårost1 dl färskriven parmesan1 dl smetana, ½ burk1 msk Kunglig salladskrydda från The Spice Tree - eller annan valfri kryddaKlyv och kärna ur paprikorna, och ställ i en smord ugnsform
1. Dela paprikan i mindre bitar. Skala och grovhacka vitlök och chili. Dela potatisen i mindre bitar. 2. Lägg ner allt tillsammans med äggulor, olja, citronsaft och saffran i en skål eller kanna
Vi har även testat Köttfärsfylldapaprikor, som vi länge haft på vår mat-lista, men inte gjort. Här hemma har vi tagit på oss verktygsbältet och fixat och trixat med lite nya inredningsdetaljer, som verkligen har blivit galet bra, om vi får säga det själva
Slå upp på ett fat och ställ åt sidan. Lägg på ett lock och håll varmt. Vi åt upp allt på 2 personer för det är så vansinnigt gott. Koka nudlarna enl anv på förpackningen samtidigt som du steker morot och zucchini ca 3 min
Själva åt vi kokt potatis, sallad, en röra på turkisk yoghurt och fårost, och till det klyftor av mogen, saftig persimon, som smakar helt fantastisk till fårost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.