Varma mackor medchampinjonstuvning gjord på burkchampinjoner, det är grejer det. Jag tyckte däremot inte alls om de där torra mackorna med varm ananas och en skinkskiva, som oftast hade krullat sig i kanterna
Svampstuvningen räcker till två rejäla smörgåsar. Mamma har bidragit med en hel del av sina matkunskaper till boken, vi pratar mycket om mat när vi träffas
Gratinera smörgåsarna på 225 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter 8 skivor jättefranska. Lägg ut brödskivorna på en plåt, bred ett tjockt lager champinjoncrème på brödskivorna
Smöra brödskivorna och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Spritsa på lite tomatketchup och krydda med salt och peppar eller någon allkrydda
Späd under omrörning med mjölk. Smaka av med salt och peppar. Koka på svag värme 2-3 minuter, späd ev med mer vätska. Gratinera mackorna i 225-250 grader i 5-10 minuter tills osten smält och mackorna fått färg
Gjorde även klassiska varma mackor med skinka och tomat. På söndags kvällarna, när man vill ha något snabbt och lättlagat, brukar det nästan alltid bli varma mackor här hos oss
Till kvällsmat idag mumsade vi varma mackor. Smöra bröden och bred på ett lager med chilisås. Betyget från M löd "Detta var de godaste varma mackor jag någonsin ätit"
Dela upp champinjonstuvningen på brödskivorna och täck sedan med västerbottensost. Ca 6 Mackor400g Skogschampinjoner1 klick SmörSaltVitpeppar1msk Vetemjöl2½dl Matlagningsgrädde1 Skvätt Soja6 Brödskivor bredda med smör6 Skivor VästerbottensostRensa och skiva champinjonerna. Låt puttra i ca 10 minuter, Smaka av och krydda eventuellt mer
Älskar varma mackor brukar nästan alltid bara göra med smör, skinka, tomat, ost och lite pizzamix men igår brede jag även på philadelpihaost för det låg ett paket i kylen
Servera de varmasmörgåsarnamed sallad och gräddfil. Lägg ut bröden på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in smörgåsarna i övre delen av ugnen och gratinera 10 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.