Där av dröjsmålet med recepten ur veckans receptbok, ville vänta till helgen med att laga Amirs mat. Ungdomarna ville ha pomme till sina revben, vi vuxna åt istället en sallad på avokado, vattenmelon, lök, gurka, tomat och blandsallad, toppad med fetaost och oliver
Jag tror det är viktigt att man redan som barn får en sund inställning till mat. För att lyckas med det tror jag att man ska låta barnen vara med och vara delaktiga i köket så de får se hur maten tillagas och vilka ingredienser som finns i maten de ska äta
Jodå det blir mat här hemma varje dag. Är det intressant vad andra äter mitt i veckan. Vardagsmaten kan lätt bli sådär trist då vi vill att det ska gå fort och helst ska det vara klart innan vi kommer hem från jobbet
för miljön, för den globala matförsörjningen, för hälsan och för djuren. Det var inte riktigt så att stenåldersmänniskan vaknade till en köttbuffé, utan det kunde ta upp till en vecka innan dem fick tag på något
Recept till dagens alla måltider, en veckas menyplanering och råvarulista. Maten är det viktiga under det här programmet, det vi njuter av och det vi bygger vår hälsosamma framtid av
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 35-37 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.