Där av dröjsmålet med recepten ur veckans receptbok, ville vänta till helgen med att laga Amirs mat. Ungdomarna ville ha pomme till sina revben, vi vuxna åt istället en sallad på avokado, vattenmelon, lök, gurka, tomat och blandsallad, toppad med fetaost och oliver
Jag tror det är viktigt att man redan som barn får en sund inställning till mat. För att lyckas med det tror jag att man ska låta barnen vara med och vara delaktiga i köket så de får se hur maten tillagas och vilka ingredienser som finns i maten de ska äta
Jodå det blir mat här hemma varje dag. Vardagsmaten kan lätt bli sådär trist då vi vill att det ska gå fort och helst ska det vara klart innan vi kommer hem från jobbet
för miljön, för den globala matförsörjningen, för hälsan och för djuren. Du kommer upptäcka nya maträtter, får mer råd till att köpa ekologis mat (för dem som klagar på att det är för dyrt) och kanske till och med må mycket bättre i kroppen
Efter en lite trög period vad gäller storkok och matlådetillverkning blev jag nu. inspirerad av grannen som lade ut bilder på sina matlådor på facebook
Testa och se om ni kan hänga ute kring grillen medan ni fixar resten av veckansmat. Detta blir sista veckomatsedeln för våren eftersom sommaren ju i princip är här nu och vi kommer börja med lite mindre strikt uppstyrd matlagning
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.