Vedermödor och sill.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Stekt sill med annorlunda löksås 2 port hackad persilja till servering
  • 300 g sill/strömming i filéer
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • Blanda samman mjöl och ströbröd.
  • Krydda sillfiléerna på båda sidor och vänd dom i mjölblandningen så sidorna täcks helt.
  •  
  • Stek dom i riktigt med smör och servera med såsen till
  • Löksås
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 100 g avrunnen grillad paprika (på burk), strilmade
  • ½-1 dl sweet chilisås, smaka dej fram till rätt mängd eftersom olika märken är olika heta i smaken
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • Blanda samman chilisås, apelsinjuice, citronskal och saft, rödvinsvinäger i en skål.
  • Fräs löken mjuk utan att den tar färg några minuter, rör ner vätskan och blanda.
  • Låt inte såsen koka, den ska bara bli varm, och servera den sedan till den stekta fisken och kokt potatis med massor av hackad persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.