Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet
Den här gången fick det bli en vegetarisk paj med inspiration från Italien. Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt
Vegetarisk pytt med brysselkål, svamp- och gröna linser. pytt med brysselkål, svampoch gröna linser. Ringla över rapsolja och smaksätt med flingsalt och några kvistar timjan
4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Här kommer en snabblagad och fruktansvärt mumsig lasagne som med fördel serveras inte alltför varm. Varva lasagneplattor, keso, tomatröra, löken, solrosfrön och ost
Lägg svampen i kall stekpanna och fräs tills den blir lätt brynt och eventuell vätska dunstat. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, ochmed ett krämigt täcke av mozarellaoch kronärtskockspesto
Varva i en ugnssäker form lasagneplattornamed grönsaksröra, riven ost, fetaost, oliver och spenat. Smaka av med salt, peppar och färsk strimlad basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.