Perfekt med chilisås, guacamole eller annan valfri sås. Du får i dig mer grönt, är snäll mot miljön och den där tunga känslan i magsäcken finns inte där när man kör på lite mer vegetariskt
Du kan använda den i biffar, grytor och såser, och så i den här måndagens vegetariska pastasås. Något annat som jag verkligen uppskattar med morötter är att de håller sig ett bra tag i kylskåpet
På måndagar brukar det ofta passa bra med något snabblagat och då funkar vegetarisk mat bra för mig. Smaken påminner om potatisplättar men med en mycket mild smak av kikärter
Ett helt vegetariskt alternativ som är toppen att äta som det är, eller som tillbehör till kött, varför inte på julbordet där gratängen pryder sin plats med sina vackra färger
Afrikansk kikärtsgryta (6p)2 hackade gula lökar2 tsk röd curry1 msk tomatpuré CurryOreganoNymalen svartpepparEn burk kikärtor (häll av och mosa hälften med en gaffel)2 burkar krossade Muttitomater4 msk jordnötssmör2 dl vatten med lite grönsaksfond iSå här gör du. 3) Servera med couscous kokad i buljong med gurkmeja och lite hackade nötter på toppen
Men jag måste ju ändå bjuda på veckans vegetariska recept och här kommer det. Värm upp en stekpanna med lite smör och lägg i tortillabröden med fyllningen emellan
Favoriträtten har blivit en superenkel pastarätt med spenat och champinjoner. Det är ingen benhård regel, utan mer ett sätt att utmana oss själva att äta mer vegetariskt och hitta riktigt goda köttfria alternativ
Meatfree monday med en gräddig vegetarisk pastasås. Lägg i broccolibuketter, grädde, crème fraiche, citronsaft, buljong och krydda sedan med salt, peppar och timjan
* Vill du inte vara vegetarisk smakar detta utmärkt med parmesanstekt kyckling, rökt lax eller en fin kokt skinkaHur snabbt går det inte att laga riktig mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.