Jag tycker att aubergine är en fantastisk grönsak. Hade en aubergine i kylen och efter en kort stunds kontemplation över detta panerade jag den i parmesan och kryddor och stekte på järnet
Onsdag - Spenat- och fetaostfylld omelettrulle. Hur ser ni på vegetariska middagar. Jag försöker servera en vegetarisk måltid en gång i veckan numera, och det brukar funka ganska bra
En klassiker, en i en "grönare" tappning. Att fylla paprikor är både praktiskt och gott. Vill du äta ett vegetariskt alternativ är detta fantastiskt gott - godare än med köttfärsfyllning om du frågar mig
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckansvegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Börja med auberginen och skär den i tunna skivor. Sätt nu ihop lasagnen genom att börja med auberginen, häll sedan över sötpotatispurén, fortsätt med spenaten och avsluta med mozarellan
Fylldaubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Man använder inkråmet från auberginen och blandar med fyllningen och gratinerar sedan med härlig mozzarella
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus. Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Blev iaf två plåtar fyllda när jag förstekte skivorna, se nedan. Bland det godaste jag vet är Moussaka, älskar hur krämig och god auberginen blir i ugnen
Vi har tänkt göra fylldaauberginer länge, men inte riktigt kommit till skott. Men när vi hittade riktigt fina auberginer i affären så kunde vi inte låta bli och köpa dem
Det här blev så gott så till och med den vegoskeptiske maken jublade och tog två portioner. För en man som är uppvuxen på nötkreatursgård med en far som är jägare är det ett väldigt bra betyg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.