Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Smula jästen i en skål och värm vattnet till 37º. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp
Det går lättast med en degskrapa av metall. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar
Pensla med ägget, strö över salt och oregano. Värm mjölken till 37° och rör ut jästen. Tillsätt samtliga ingredienser till degen och arbeta samman den tills degen blir smidig
På onsdag är det kanelbullens dag och jag tänkte flika in med ett kanelbullsrecept redan idag. Degen ska vara smidig och släppa bunkens kanter men jag arbetar hellre med en lite för klibbig deg (och arbetar in mjöl vid utbakningen) än att jag öser på med mjöl och får en kompakt deg
Jag fick med mig massor av godsaker hem, bl a denna goda rabarbersaft. Fyll på med kallt vatten så det täcker ( jag la en tallrik över rabarberns så dom hölls nere)
Forma bitarna till avlånga bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Arbeta degen smidig med elvispens degkrokar eller i köksmaskin, ca 10 minuter
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, matolja, kesella, morötter, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Tryck ner russin och pensla med uppvispat ägg. Värm mjölken med saffran till 37°. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta, 30 minuter
Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 1–2 timmar. Vispa upp ägget med 1 tsk vatten och pensla bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.