100 g (1 dl) vetesurdegsgrund, 5 g jäst, 400 g (4 dl) vatten, 300 g (5 dl) vetemjöl special, 100 g (1 1/2 dl) grahamsmjöl. se 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund,
100 g vetesurdegsgrund. 100 g vetesurdegsgrund. Visst blir jag smickrad när dottern ber mig att baka bröd - för att det hembakta är godare än det köpta
2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
50 g vetesurdegsgrund. 50 g vetesurdegsgrund. Ett riktigt gott och stort surdegsbröd. Det här brödet är jättesmidigt att baka när man jobbar och inte har tid och lust att hålla på med bakning på morgonen
Jag gjorde en vetesurdegsgrund på vetemjöl och vatten som är färdig att baka med efter några dygn. Satte en surdeg i början av förra veckan som var perfekt att baka med till helgen
/ 1 dl nakenhavre+2 dl hett vatten / 0,75-1 dl vetesurdegsgrund* / 2,5 dl vatten / tredjedels paket jäst / 350g (6 dl) mjöl, graham + vetemjöl special (ca hälften var) / 1 tsk salt /Häll över hett vatten över nakenhavren och låt svälla ett par-tre timmar. / 0,75-1 dl vetesurdegsgrund
150g vetesurdegsgrund. 150g vetesurdegsgrund. Jag är egentligen inte sådär jätteförtjust i vörtbröd, men när jag var i snabbköpet och handlade middagsmaten impulsköpte jag påse vörtmix från Santa Maria (ja ja, inte äkta vara, jag vet) och en 33cl flaska julmust
Så matar du en vetesurdegsgrund. Om du inte ska baka med vetesurdegsgrunden direkt, ställ in den i kylen och mata den ca 1 gång i veckan. Spara ca 50 gram av vetesurdegsgrunden i burken. Se till att alltid spara minst 50 gram av vetesurdegsgrunden, som du håller vid liv genom att mata enligt ovan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.