225 grader
Gröp ur köttet med en sked. Skala vitlöken. Mixa auberginköttet med övriga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Lägg upp i en skål. Låt står och dra i någon timme.
Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
Han börjar med att visa grönsaken han ska tillaga i sin odling, sedan tar han in den i köket och lagar till den och sedan visas det också hur man bäst odlar grönsaken, lite bra tips osv
Mycket mysigt tycker jag, möjligtvis lite osocialt, men ändå. Och för att hålla sig till temat fick fördrinken bli Sangria, på mitt eget vis förstås, med Rödvin, citron, apelsinskivor och juice, råsocker, is, och soda
I Lund, precis vis AF-borgen finns lunchrestaurangen ”Hemmahos Greken”. Det är ett bra ställe för den hungrige studenten eftersom det är rejäla portioner tille tt billigt pris vilket passar en skral kassa alldeles utmärkt
Nu var alla (dvs Anders, jag, Sigrid, Arvid och moster E. Sigrid ville ha ena, men Arvid avstod. Det blev annars ganska mycket saker från loftet som kom hem - litet trångt hade vi i bilen på hemväg
och det känns ju som evigheter sedan - i fredags. Detta bjöd vi på. Citronfilé (Elle mat & vin), potatisgratäng, rödbetssallad (Elle mat och vin) och ett par kalla såser
Årets pumpa ska troligen få sitt uttryck idag innan det blir spanskaläxa tillsammans med W, skjuts till handbollsträningen, släpp av M hos farmor och farfar och L i stan och sen ska jag iväg och ha ett musikalisk litet föredrag för en grupp människor tillsammans med en solist så måndagen är allt annat än ledig den här veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.