Det är herr Mårtensson som stått vid spisen och komponerat middagen idag och resultatet blev alltså en vildsvinsburgare med två olika röror som verkligen passade till smakerna i hamburgaren
Vi snabb wokade det sedan på muurikkan och serverade med soja och sweetchili. Mattias Vilda wok. 500 gr älgskav1 gul lök1 påse wokgrönsaker1 purjolök1 strimlad röd paprika4 hackade vitlöksklyftorEn näve haricots verts1 fp äggnudlarSalt & PepparSpiskumminChiliflakesBryn skaven tillsammans med den gula löken i en stor panna, salta och peppra och krydda med lite spiskummin
Jag gjorde en lasagne på älgfärs och en vit bechamelsås med kantareller, och det blev fantastisk god med en grönsallad och vi testade Morbergs vin som skulle passa till vilt
Det är inte första gången som vi tar oss an denna rätten för att sätta vår egen prägel på den, tidigare har vi provat med indisk inspirerad tacomiddag och även utmanat med kotletter
Blanda köttfärsen med övriga ingredienser. Forma biffar som steks i smör i medelvarm panna . Finhacka löken o fräs i smör tillsammans med de finhackade persiljestjälkarna tillsätt de grovkrossade grönpepparn, slå på vatten och grädde koka upp med lite maizena löst i lite vatten krydda med dragon o låt såsen sjuda sakta 5 minuter salta efter smak, lägg i biffarna så dem får puttra lite i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.