Servera med stekta kantareller, brunsås, kokt potatis & kokta morötter. Forma till biffar och stek. Blanda Ägg, skorpmjöl, kryddor, vitlök & tillsätt vattnet sist så ni får en smidig gegga
Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor. Men med det sagt älskar jag ändå att komma på nya versioner av ingredienser som jag titt som tätt använder
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Ofta när jag "upptäcker" en ny råvara så blir det gärna en lång radda av matlagning med liknande ingredienser men med olika tillagningssätt och smaksättningar
Dagens tillbehörsrecept hoppas vi kan komma till användning både medoch utan grill, i vårt kök serverades dom till en bit stekt färsk tonfisk (läs här hur du gör det) ochtillsammans smakade det kanoners
Fläskfärsburgare smaksatt meddragon, dijonsenap & svart vitlök. Mosa vitlöken med en gaffel till en puré ( den är så kladdig så det är svårt att hacka den fint) blanda med färsen
Lägg i en klick smör och fräs någon minut tillsammansmed en hackad scharlottenlök. börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit
Blanda grädde, kycklingfond, creme fraiche, dijonsenap, kinesisk soja, salt ochdragon i en bunke. Skiva champinjonerna, hacka löken och skär kycklingen i lagom stora grytbitar
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragonochdijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Min varma favorit är den med ädelost och någon slags sylt eller marmelad, gärna fikonmarmelad. Det är ju väldigt gott med något litet att stoppa i munnen innan man ska moffa på ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.