1000 tack
till Lasse på bloggen Ordinationer som har finslipat receptet till fulländning. Trots mitt ivriga experimenterande i köket är det faktiskt inget jag vill förändra. Det är snyggt, gott, mättande och med härligt brödig konsistens. Vad mer kan man begära?
2 matskedar
Fiber Husk
2 teskedar
bakpulver
1½ tesked
salt
1 matsked
brödkryddor (fänkål/kummin/anis – hela frön eller malda)
Att baka surdegsbröd kräver tålamod vilket jag inte har. ca 100 – 150 g valnötskärnor som man kan rosta i en stekpanna vilket jag gjorde men det är en smaksak. Efter 15 min ska man titta till brödet och om det är för brunt, vilket mitt blev, ska man sänka värmen till 200 grader för de resterande 20 min. ca 100 – 150 g valnötskärnor som man kan rosta i en stekpanna vilket jag gjorde men det är en smaksak
Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sönderbrutna nötter, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Skållning. Häll rågmjölet i en stor skål. Koka upp vattnet och häll över mjölet och rör om. Täck skålen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur till nästa dag
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Häll i resten av vattnet, olja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.