En riktigt mustig chokladparfait kan passa fint som avslutning på en fiskmiddag i Påsk. En tillsats av någon sprit eller likör gör den annars krämigare
Söt, men god, är väl bästa beskrivningen av den här fruktkompotten, som även kan användas som marmelad om man skär ingredienserna i mindre bitar än vad jag gjorde denna gång
Denna chokladcrème är min senaste efterrättsfavorit. Första gången smaksatte jag den med cognac och kaffe, men till min födelsedagsbuffé ville jag pröva att kombinera kaffe med mörk rom
Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, ca 20 minuter. 50 g mörk choklad 70% kakaohalt
Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, ca 20 minuter. 50 g mörk choklad 70% kakaohalt
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Ta genast av från plattan, vänd ner hasselnötterna och häll smeten i den papprade formen. Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.