Luncherna hemmahos mormor och morfar i Ekhagen var lite enklare i jämförelse med middagarna. Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
Och för att hålla sig till temat fick fördrinken bli Sangria, på mitt eget vis förstås, med Rödvin, citron, apelsinskivor och juice, råsocker, is, och soda
Rött vin, apelsinjuice och lite vintriga kryddor skapar en magisk blandning. Fredagsdrinken är en Vin Chaud som är en av världens mysigaste, bästa, mest värmande drinken för höstiga ruggkvällar likväl som vintervita iskalla nätter
Fick en underbar middag hos mina föräldrar, bruna bönor med fläsk och korv. Funderar på morgondagens middag och efter att ha bläddrat bland olika grytrecept, hittade jag en intressant lammgryta med spännande kryddor
I söndags var det julmys hos mormor och morfar, en tradition som hänger i om än vi tidigarelagt den lite för att det var svårt att få ihop med alla i mellandagarna
Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. När barnen har kalas så får de saft (ekologisk med så mycket frukt och bär som möjligt) men om vi är hemma själva en vanlig helg så dricker vi enbart vatten smaksatt med bär eller frukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.