Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
Men eftersom det i år blev gott om bär, konstaterade han att det fick bli lite vinbärssaft oxå. Vinbärssaft a la svärfar JanLiten sats ca 5 dl1 l (ca 500 g) röda vinbär3 dl vatten3 dl sockerGör så här1
Du behöver. 4 Liter röda vinbär (mosade). 5 Liter vatten. 750 g socker (per liter saft). Gör så här. Låt bären och vattnet stå i en hink eller något annat som du har hemma i 12 timmar
1,5 kg röda vinbär3 dl vatten3 dl strösocker per liter avrunnen saftI receptet som jag använde mig av stod det att det skulle vara 6 del socker, men de beror väl på hur söt man vill ha saften
Till vår vinbärssaft. Till vår vinbärssaft. Foto. Johannes Wätterbäck. Nu är de mesta av vinbären plockade och som en skänk från ovan så ville en vän skänka oss ytterligare några kg
2 l vinbär. 17 dl vatten. 16 dl strösocker. 11 krm natriumbensoat. 12 l vinbär behöver inte repas 7 dl vatten 6 dl strösocker per liter avrunnen saft 1 krm natriumbensoat per liter saft Det här behövs
Bären behöver inte repas men skölj dem och rensa bort dåliga bär. Låt bären rinna av. Koka upp vatten i en stor kastrull, 3 dl om vinbären är röda och 6 dl om de är svarta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.