Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
PåJulbordet. julbord,. Den senaste veckan har instagram fullständigt svämmat över av hasselbackpotatis och någonstans i bakhuvudet hade jag en bild av en pumpa som var tillagad på samma sätt
Köttfärssåsen var tänkt till lasagne kvällen därpå. Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Kolatårta på mandelbotten. Den här kolatårtan på mandelbotten är knäckig och väldigt god. Riv mandelmassan, rör ut den med äggvitan och bred ut jämnt på papperet
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Låt koka livligt så att alkoholen försvinner och god ekfatslagrad vinsmak stannar kvar. Fisk och Skaldjur ⁄ ReceptSkaldjursfond på lyxräkor, grönsaker och vin
Njut av ett vegoalternativ påjulbordet. Dela brysselkålen på hälften. Sätt på en panna och lägg i smör och låt smöret stilla sig något innan kål och lökar läggs i
Jag vill gärna ha lite olika sallader påjulbordet här kommer lite tips. Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg Twitter @millafunderar Rödkålssallad med svartvinbär
Varje år bjuds det på fler och fler vegetariska och veganska julbord runt om i Sverige. Blanda den med vita bönor för ett matigare alternativ, toppen för ett vegetariskt julbord
Lägg haricots verts i en panna (på bilden har jag frusen - JA frysta grönsaker fungerar. här uppe i norr är vi beroende av sånt då det inte går att få vantarna på färskt - men färskt är Alltid godast
Blomkålstimbal med parmesanJag gillar att ha några vegetariska alternativ påjulbordet. * Koka blomkålen mjuk (ca 15 min)* Mixa den med alla kryddor och grädde samt ostar till en ganska slät smet* Rör i ägg snabbt* Smält smör i botten på en liten form (ca 5 dl), lägg gärna ett par kokta sparrisar eller några basilikablad i botten. * Fyll en större form med hett vatten, sätt den lilla formen i den stora och sätt in i ugnen (smartast är att fylla på vattnet inne i ugnen) - ett så kallat Bain de Marie* Baka i 150 grader i cirka en timme* Ta ut den, doppa den snabbt i varmt vatten och dra en kniv längs ändarna* Vänd den upp och ned på ett snyggt fat (nu syns det vackra om du lagt ett par sparrisar eller blad där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.