Vit choklad pannacotta med hjortronpuré
Milda.se
Milda.se

Vit choklad pannacotta med hjortronpuré

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl Milda Mat & Visp 26%
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl mjölk
  • 1½ dl gelésocker multi
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk smaksättning
  • 200 g hjortron
  • tinade
  • 2 msk strösocker
  • 1 rosmarinkvist
  • Icewine (dessertvin)

Beskrivning

    Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull.

    Blanda samman Milda mat & visp, mjölk, gelésocker och eventuell smaksättning och koka i minst 1/2 minut. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen, rör tills chokladen har smält och sila av vaniljstången och häll upp i portionsglas. Låt stela i kylen.

    Värm en kastrull, tillsätt strösocker, låt bli lätt gyllenbrun och slå på hjortronen och rosmarin.

    Slå på vin så det täcker hjortronen och låt sjuda i 10 minuter.

    Mixa som hastigast med en stavmixer och passera sedan hjortronen genom en sil. Låt svalna innan det appliceras på den fasta pannacottan. Ställ in i kylen. Servera sedan när hjortronpurén har svalnat.

    Ta ut pannacottan ur kylen i 5-10 minuter innan servering. Garnera med bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.