Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en bunke. Pudra rikligt med florsocker. Andra bär. Vispa äggvitorna fasta i en annan skål och vänd försiktigt ned dem i smeten
Lägg upp glass och bär och häll på lite sås. 1 l bär. 100 g vit choklad. Chokladkolasås. Koka upp grädde, socker och sirap och koka till en kolasås, ca 20 minuter
vit choklad. Servera medblåbär och glass. Strö choklad och blåbär på kakan. SE ÄVEN Mjuk och saftig citronkaka Godaste bärkakan vi smakat Chokladfondant med nutella smör
Det har också mycket lägre GI än vanligt, vitt socker, ungefär hälften. Andra gången jag gjorde den här kakan hackade jag lite extra mörk choklad samt skållad, skalad och grovhackad mandel och strödde över innan gräddningen, tog blåbär till, och smaksatte grädden medblåbärspulver och lite florsocker
Koka upp grädden och lägg i den vita chokladen så den smälter. Både det ena och det andra skulle kunnas göras bättre och annorlunda med denna grymt goda kaka
Strö på blåbär och klickar av lemon curd. Servera med vispad grädde eller crème fraiche. Tillsätt 100 g vit choklad delad i bitar när matfettet har smält till hälften. Klipp ut ett bakplåtspapper som är något större än botten på en rund kakform som mäter 21 cm i diameter, med eller utan löstagbar kant. 150 g vit choklad. 2 dl blåbär, gärna frysta
Vit chokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker. Limemarinerad frukt250 g blandad frukt, och bär (t ex jordgubbar, kiwi, äpple och blåbär) 1 kruka färsk mynta 0,5 dl ljust muscovadosocker 1 limefrukt, saften
Smält chokladen i en skål över en kastrull med vattenbad. Innan serveringen lägg i bären och sikta gärna lite Hermesetas strö över bären, både vackert och gott
Idag har vi bjudit över en vän på middag och då ska vi bjuda på skaldjursplatå till huvudrätt och till efterrätt blir det vit chokladpannacotta med färska bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.