Mousse med limoncello och vit choklad. Vispa äggvitan och sockret till en styv maräng. När tryffeln stelnat, skär med en liten vass kniv runt kanten och lossa marängen från formen och papperet
) Jag har skrivit receptet för den mörka moussen enligt originalreceptet, men för mjölkchokladmoussen tycker jag att det är bättre om ni tillsätter äggen först och smälter gelatinet innan ni rör ner det i chokladen
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ta fram tårtan 15 minuter före servering och garnera den med lätt tinade bär. 200 g vit choklad
3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Botten300 g riven mandelmassa3 ägg3 msk kakaoFyllning4 ägg0,5 dl socker300 g vit choklad4 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk finrivet limeskal200 g jordgubbar eller andra bärBlanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.