Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Sjud bären med lite vatten och (eventuellt lite socker) ett par minuter – tar bort från spisen och mixa med en stavmixer – sila bort skal och frön till en havtornssås,
Desserten från midsommarafton blev en gammal uttjatad favorit, pannacotta medvit choklad. Jag toppade pannacottan med ugnsbakade jordgubbar och ett mandelkex
Den här pannacottan är ganska mastig, men gillar man vit choklad så vill man kanske ha mer, mer, mer… Den här satsen räckte iallafall till detta lilla snapsglas och de två större glasen som ni ser i bakgrunden
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. Det var första gången jag gjorde och överhuvudtaget åt pannacotta och det var ju otroligt gott
En vecka över tiden kom hon med buller och bong. Garnera med resterande hallon. Kändes inte som det var länge sedan vi mitt i natten for i ilfart genom Kalmars gator mot rödljus och stopplikt
Ikväll har jag och min man lyxat till det med att äta pizza ute. Vi provade restaurang Al forno här i Örebro och deras pizzor var verkligen så bra som jag hade hört att de skulle vara
Vit chokladkladdkaka med hallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vit kladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Vispa ihop florsocker, äggvitaoch ättika. Vit chokladmousse. Ta fram glasen med moussen. Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.