Bären blir härligt syrliga, vilket nästan behövs då chokladpannacottan blir väldigt söt. Här har jag använt en blandning av blåbär, hallon & björnbär, men det går givetvis bra med annat också
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinblad och vit choklad. Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta. 100g vit choklad. Om du har frysta hallon, tina dessa och blanda sedan runt med cirka 2 tsk strösocker och 1-2 tsk limejuice. Ungefär 5 minuter innan servering, ta fram pannacottan och toppa med de limemarinerade hallonen. 100g vit choklad
Tvätta av ballongerna med lite diskmedel och skölj noga. Limemarineradebär. Bären marinerar du 1-2 timmar innan ni ska äta. Vit chokladmousse 10-20 potioner (beror helt på hur mycket du fyller chokladskålarna…). 400 gr vit choklad av god kvalité. 250 gr blåbär
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.