Servera pannacottan med de limemarineradebären. Hallon och björnbär. Tina bären. Vaniljpannacotta medlimemarineradebär (4 portioner). 2 dl blandade frusna upptinade bär. Blanda med socker/stevia och riv skalet av 1/2 lime och saft från limen
Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta. Om du har frysta hallon, tina dessa och blanda sedan runt med cirka 2 tsk strösocker och 1-2 tsk limejuice. Ungefär 5 minuter innan servering, ta fram pannacottan och toppa med de limemarinerade hallonen
Limemarinerad fläskfilé, klyftpotatis med ett soltorkade tomater - o basilikesmör. Stek filén i en stekpanna med smör, lägg i en ugnsfast form, pressa över saften från en lime och sätt in mitt i ugnen på 200 grader (om du kör vanlig ugn) eller 190 grader om du kör varmluft i 30 minuter
Idag gjorde jag Vitchokladpannacotta och jag kan verkligen rekomendera den här kombinationen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slätt pannacotta
Dekorera med grädde och färska bär. Färska bär. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Färska bär. 225 g hallon/blåbär. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen i ca 5 timma men för mig hade över natt till nästa dag festen då
Vitchokladpannacotta. 5 dl grädde1 dl eko mjölk150 G vitchoklad 2 gelantinbladLägg gelantinet i blöt Koka upp grädde och mjölkHäll den varma mjölken/grädden över chokladenRör tills det smält och rör ner gelantinetHäll upp i önskad formSen dekorerade jag med lite hallonmousse som jag hade över efter en tårta och lite färska hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.