För att sedan få två delar i samma storlek så tryckte jag ut hälften i en form, med bakplåtspapper under så att jag kunde lyfta upp det sedan, sedan så la jag nytt bakplåtspapper och tryckte ut andra halvan
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Med tanke på att vissa i familjen inte gillar att äta fika för ofta får jag hejda mitt bakande och när vi väl fikar tillsammans blir det istället att vi köper något gott
Servera kakan med valfria bär och vispad kokosgrädde, sojagrädde eller risgrädde - som också finns att köpa hos Glitne eller i riktigt välsorterade butiker
Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ned i äggpöset med luftiga tag. Jag har sedan dess hunnit göra kakan ytterligare en gång, då med kokosflingor i stället för vit choklad eftersom jag hade slut på den
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Idag lyckades jag i alla fall göra en variant som barnen åt utan någon reflektion om att ”det inte smakar/ser ut som vanligt” – vilket jag tar som ett riktigt gott betyg på att de blev väldigt lika vanliga pannkakor
Förra veckan var det vår tur att sälja fika på skridskoskolan i ishallen och jag hade bland annat med mig den här kladdkakan som ett alternativ för de som är gluten- eller laktosintolleranta
Servera med hallon och ev kokosgrädde. Låt svalna och förvara i kylen. 1 dl kokosolja1 dl kakaosmör2-5 msk stevia200 g viviani choklad 92%2 msk kakaoSmält smör, choklad och olja över vattenbad och blanda i resten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.