En varm och mättande soppa gör så gott i magen och jag kan nästan känna hur kroppen suger åt sig av alla välgörande vitaminer och andra nyttigheter från rotfrukter och blomkål
Vi ställde frågan på facebook och insta tidigare idag, vad ni vill se mer av för recept. Sagt och gjort, jag hade ändå planerat att koka linssoppa till kvällen så varför inte tänkte jag
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Kött ochgrönsakssoppa. Idag är jag nöjd, en morgonpromenad och sedan kokade jag en underbar soppa. )I spadet hällde jag i en burk Viktväktarnas grönsakssoppaoch en köttbuljong, fem små hackade vitlöksklyftor, två gula lökar, fem morötter, två palsternackor, en halv fänkål, en bit kålrot, en bit purjolök,halva fläskläggen, kryddpeppar och lagerblad
smaka av med salt & peppar och pressa över citron och strö över koriander strax före servering. 1 rotselleri, skalad och skuren kuber1 stor morot, skalad och skuren i kuber1 zucchini, skalad och skuren i kuber2 sötpotatisar, skalade och skurna i kuber1 burk krossade tomateren nypa socker7,5 dl vatten1 grönsaksbuljongtärning1/2 citron, saften1 tsk torkad koriandersalt & pepparmortla ihop alla ingredienser till chermoulan till en slät pasta. tillsätt sedan övriga ingredienser utom citron och koriander, låt koka tills grönsakerna är lagom, ca 20 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.