Vi hittade lite rökta räkor och fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
Grovmald senap, äpple och purjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som tillvarmrökt lax - eller då, som i vårt fall, röktmakrill
Servera makrillen med kokt potatis och gurksalladen samt gärna lite sköljd grönsallad och ev. 4 stora eller 6 små röktamakrillar, varmrökta eller kallrökta
Väl hemma igen så blev det middagslagning, eller rättare sagt tillagning. På menyn stod det idag makrill, en marinerad sådan efter ett recept från gröna lådan
Skär makrillen i bitar. Lägg på makrill och rädisor. 200 g röktmakrill. Receptet gäller för 4 port 1 dl vatten 2 msk ättiksprit 12% ½ dl strösocker 3 msk senapsfrön 200 g färskpotatis 100 g Arla® Svenskt Smör 200 g röktmakrill 4 rädisor 1 schalottenlök 2 msk skuren färsk gräslök
I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill. Var sugen på varmrökt fisk tidigare i veckan och tänkte att på onsdag skulle det passa bra
Servera tillröktmakrill, grillat eller stekt kött av gris eller lamm. Jag har tidigare skrivit om detta gästspel här på bloggen och har nu för avsikt att under närmaste tiden publicera de rätter som vi lagade på Hornudden med tillhörande recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.