Och i stället för att runda av med grädde blev det en mjölk- och mjölredning som rörs i på slutet. Soppan såg trevligare ut på bild med fina hela bitar men smaken är ändå viktigast - så ner med mixern bara
Toppa medkorven. Alsace ligger granne med Tyskland. Skär korven i skivor. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Ja, jag kommer dela med mig av dem vid ett senare tillfälle för de måste ni bara prova. Vi avslutade dagen med att svägerskan bjöd på middag och nu är vi hemma med halmen igen och barnen ligger och sussar sött i sina sängar
Servera med ris till. Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.