En kylskåpsinventering gav vid handen en bunt sparris, ett paket serranoskinka, fetaost och en bukett diverse örter och så fick det bli vår middag ikväll
Jag kunde inte motstå de söta vakteläggen - trots priset - och använde dem i kokotterna, som också fick smak av sparris och ost, och med garnering av knaperstekt Serranoskinka
När man äter riktigt gott kött så brukar jag gilla när köttet står i centrum och tillbehören behöver inte vara så mycket mer än några färska vitlöksfrästasparrisar och en klick sås, gärna ett glas vin till det också
Pasta medsparris och serranoskinkaKokade pastanKokade sparrisenmed lite sockerFräste finhackad schalottenlök och vitlökDelade upp sparrisen och lät den fräsa med lättTillsatte olivolja och lite matlagningsgräddeTillsatte salt och pepparSkar serranoskinkan i småbitarHällde av pastan och blandade i allt i grytan
Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Stek sparrisen några min i smör. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Skär bort den nedre delen på sparrisen. Blanda olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Stek sparrisen hastigt i smör i en het panna och strö över flingsalt
Mjukstek purjolöken och vitlöken tillsammans med champinjonerna. Blanda japansk soja, vatten och honung och vänd ner det tillsammans med kött och grönsaker
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Innehåller en del brynt smör men som Tom Sjöstedt säger, allt blir godare med brynt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.