Jag stekte kotletteroch till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Skyn silas och hälls därefter på kotletterna innan jag ställer in dem i ugnen
I helgen hade vi besök av fina Jonna. Placera dem sedan i en ugnsfast form och pensla den med smält smör och strö över en blandning av ströbröd och kryddor
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 1800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar
Skär snitt i fettkanten på kotletternaoch torka av dem med hushållspapper. Ansa och skär svampen i mindre bitar och fräs i en kastrull med matfett tills svampen får fin färg och matfettet är genomskinligt
Krydda med salt och peppar kan du också göra mot slutet. Tillsätt sedan allt utom grädde och vetemjöl. ) Kvällens middag blev kotletter i gryta, enkelt med det tar lite tid
Lägg en större hög med kol på ena sidan av grillen och inget på andra sidan. Marinera kött eller kyckling i plastpåse/skål med lock, så det täcker ordentligt
Allra helst använder jag hemmagjord pesto, men denna gång använde jag köpe-pesto faktiskt. Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto
4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.