Pajskal1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 dl florsocker 75 g smör 1 äggula smör, att smörja formen med kakao, att pudra formen med. 1Fyllning200 g mörk choklad 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde
Sjud bären med lite vatten och (eventuellt lite socker) ett par minuter – tar bort från spisen och mixa med en stavmixer – sila bort skal och frön till en havtornssås,
Rör ihop smör och socker med elvisp. Garnera med riven mörk choklad, som du fixar lätt med osthyvel på kanten av en chokladkaka eller använd annars rivjärn
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit ochmörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Mörk chokladbotten med vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Servera med glass och sen är det bara att njuta. Skiva frukten och lägg i lager i en ugnsfast form. Men lika härligt med färska jordgubbar eller hallon på sommaren
Så det fick alltså bli mini-kaffepavlovas (i stil med tapas, går ju lika bra att göra en stor pavlovatårta om man vill) med en mörk choklad- och kaffemousse och en vit kaffetryffel drizzlad över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.