Idag var det vårröjning i trädgården och där stod dom igen – nässlorna – ett riktigt hatobjekt. Skölj nässlorna väl, skär bort grova stjälkar, använd handskar, de bränns som tusan
Lägg upp salladen på ett fat, strö över torkade bär och lägg skivor av brie på toppen. Om du inte får tag på kålrabbi kan du använda rotselleri eller majrova
De säger att det visst går att frysa in ramslöksblad, att ramslökspeston självklart håller längre än några veckor i kylen eftersom den har antibakteriella egenskaper och att det går lika bra att sylta ramslöken som att göra ramslökskapris på dess frökapslar
Ja, äntligen blev det paj på vilda växter och oj så god den blev. Med nässlor gäller att ju spädare, desto godare, men hittar man inga späda går det bra att plocka toppskotten (så länge inte nässlan börjat blomma, men det sker inte så här tidigt)
Vill man ha tunnare pesto så kan man hälla på mer olja. Förväll kirskålen/nässlorna. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar. Hll på ca 1 1/2 dl grädde över + 1 dl vatten
Krydda och häll på vinägern, låt den koka in. Skölj och rensa nässlorna från småskräp. Häll på grädden, koka upp och låt småputtra på svag värme tills stuvningen tjocknar
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.