09.30 när
Jag och min kollega L åt frukost på Larssons lilla mysiga café typ ett stenkast bort ifrån mig
4 dl
mjöl
0.5 dl
socker
125 g
smör
175 g
smör
1 dl
ströocker
1 dl
muscavadosocker
3 dl
grädde
0,5 dl
ljus sirap.
25 år
senare så spårar en grupp privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby ser sig en chans att tjäna sig en hacka…
I tisdags var det kurs i HLR med mina kära kollegor och på onsdageftermiddag var det dags att baka för för fika på jobbet igen, det blev en saftig vaniljkaka som jag fyllde upp med
äppelklyftor jag kokat i lite sirap, socker och vatten.
Vanilj/Äppekaka
3 ägg
3 dl socker
1 dl
kokande vatten
3 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver.
Rör socker och ägg poröst och häll sedan över det kokande vattnet och rör ned vetemjölet blandat med bakpulvret.
Häll i en smord och bröad form.
Sätt in i ugnen 200 g, ca 30 min,
På spisen häller Du i en kastrull sedan
125 g
smör
1 dl
mjölk
4 msk
vanljsocker.
Koka upp smör och mjölk häftigt i c 2 min, vispa sedan i vaniljsockret den ska tjockna lite.
Dela sedan kakan mitt itu och häll sedan på vaniljkrämen.
Magiskt god att servera den litelättvispad grädde, glass eller vaniljsås. Du vänder den saftiga sockerkakan upp och ner och på toppen har du en knäckig kola- och äppeltopping
Imorgontisdag börjar våra barn skolan och då blir det upp i ottan och inga långa sovmorgnar längre. Då var det daga igen för vardag, skola och jobb och därmed litenyttiga matlådor tillhöstens alla jobbluncher
Servera gärna med vispadvaniljgrädde. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispaihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja). 1Grädda icirka 40 minuter (tills kakan fått bra färg) på 175 grader
Det här är minversion av en fantastiskt god äppelkakavifick på ett favoritställei Zermatt. Servera den som den är eller med vispgrädde, vaniljglass eller vaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.