Weekend is here again – Hänt i veckan -Lästips – Höstens godaste äppelkaka – Cocosfudgekaka -
Pinkladycookbook
Pinkladycookbook
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 09.30 när Jag och min kollega L åt frukost på Larssons lilla mysiga café typ ett stenkast bort ifrån mig
  • 4 dl mjöl
  • 0.5 dl socker
  • 125 g smör
  • 175 g smör
  • 1 dl ströocker
  • 1 dl muscavadosocker
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl ljus sirap.
  • 25 år senare så spårar en grupp privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby ser sig en chans att tjäna sig en hacka…
  • I tisdags var det kurs i HLR med mina kära kollegor och på onsdageftermiddag var det dags att baka för för fika på jobbet igen, det blev en saftig vaniljkaka som jag fyllde upp med
  • äppelklyftor jag kokat i lite sirap, socker och vatten.
  • Vanilj/Äppekaka
  • 3 ägg 3 dl socker
  • 1 dl kokande vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver.
  • Rör socker och ägg poröst och häll sedan över det kokande vattnet och rör ned vetemjölet blandat med bakpulvret.
  • Häll i en smord och bröad form.
  • Sätt in i ugnen 200 g, ca 30 min,
  • På spisen häller Du i en kastrull sedan
  • 125 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vanljsocker.
  • Koka upp smör och mjölk häftigt i c 2 min, vispa sedan i vaniljsockret den ska tjockna lite.
  • Dela sedan kakan mitt itu och häll sedan på vaniljkrämen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.