Wienerschnitzel
Milda.se
Milda.se

Wienerschnitzel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk vetemjöl
  • 500-600 g kalvinnanlår
  • tunna skivor
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk Milda
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 4 citronskivor
  • 4 msk kapris
  • 4 ansjovisfiléer

Beskrivning

    Platta ut kalvschnitzlarna mellan 2 smörpapper, så att de blir ca 5 mm tjocka.

    Dubbelpanera köttskivorna så här:

    Häll mjölet på en flat tallrik. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa sönder det. Blanda salt och peppar med ströbrödet och häll också det på en flat tallrik. Vänd nu köttskivorna först i vetemjölet, skaka av överflödigt mjöl, sedan i det söndervispade ägget, låt droppa av och sist vänds de äggvända köttskivorna i det kryddade ströbrödet. Låt de panerade skivorna ligga och torka en stund.

    Hetta upp olja och matfett och stek schnitzlarna gyllenbruna på måttlig värme (155°C), ca 4 minuter på var sida. Är värmen för het bränns paneringen innan köttet är genomstekt.

    Servera schnitzlarna med det goda garnityret: Citronskiva med en rullad ansjovisfilé som fylls med kapris.

    Tips: Små görna ärtor och klyftpotatis är gott till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.