Krydda med salt och svartpeppar. Potatissallad med pepparrot. Otroligt att vädret kan vända så plötsligt och det är så kallt ute att man behöver vantar på sig, eller så får man jobba sig varm
Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammetoch inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Knid in lammetmed hackad timjan och vitlök, salta och peppra. Lamm, kotteletter, lammbitar, file. Halvera tomaterna och lägg dom på ett bakplåtspapper med snittytan uppåt
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa på på somrarna
Purjo- och senapssås med vitt vin. Här tar dijonsenapen plats i en sås med vitt vin och purjolök. Helst grovkornig, skånsk senap på en macka med julskinka
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist
Snart till ochmed dags för lunch ser jag, och jag som inte ens ätit frukost än. Vi ska se på Husdjurens Hemliga Liv på bion, givetvis med tillhörande popcorn
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado per personfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna
Rödbetsknytena gjorde vi en specialare med bara rödbetor och honung. Rödbetsknyten med chevre. Vi hade några härliga gäster på besök och bestämde oss för att grilla
Att göra pulled lamm är något vi faktiskt inte har testat förr, men när herr M får för sig att prova något så är det bara att göra ett försök och detta var ett alla tiders lyckat sådant
Lammfilé är nog den köttdel som nästan alltid ger ett bra resultat vid rätt tillagning. Du kan med andra ord vara säker på att dina gäster kommer att uppskatta denna rustika och goda rätt
Ört- och vitlöksstekt lammstekca 1,2 kg lammstek benfri 0,5 kruka färsk timjan, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk rosmarin, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk persilja, plockad och grovt hackat 2 citroner, finrivet skal 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja salt svartpeppar, nymald. Krossrostade potatisar och rotfrukter600 g potatis, skrubbad och delad 200 g morot, med skal och delade 200 g palsternacka, med skal och delade 0,5 dl olivolja 50 g smör salt
Smaka av med lite fond, vitpeppar och salt, sätt åt sidan. Börja med att hyvla två stjälkar med hjälp av en mandolin, lägg hyvelspånen i isvatten, sätt åt sidan
Potatisgratäng medlammentrecoteoch vitlöksssmör. Har du torkad svamp kan du med fördel smula i den redan nu, har du färsk kan du smörsteka den och sedan lägga i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.