I frysen just nu finns ju både älg och dovhjort, så varför inte testa grava båda. som jag delade i två delar och sedan en påse med två små rullar från dovhjort på kanske två hekto var
Kryddigt och hett från grillen så här i slutet av februari är inte så dumt om jag får säga det. Vi tog fram en bit hängmörat ytterlår från Mysinge kött på Öland, saltade och pepprade
Börja med att koka makaronerna, skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna. Forma smeten till järpar och placera dom på en plåt gärna skyddad med bakplåtspapper
Mitt vid vår söndagsmiddagsdags sänder TV träningsmatchen mellan MFF och Milan och för skåningar i förskingringen vill man gärna titta på det - och det blev ju buskul med bland annat Durmaz fina kvittering i första halvlek
Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Vid en liten middag med vänner och släkt så blev det riktigt frosseri i revben. Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Och gott var det också. salt, vit- och svartpeppar. Bryn färsen, salta och peppra. Skala potatisen och skiva tunt, alternativt ta hjälp av en matberedare
Väldigt enkelt och sjukt gott. ”Vin chaud” betyder varmt vin på franska och är deras variant på glögg, därför innehåller grytan kanel, nejlika och apelsin
Men det är lite mysigt att fixa klart det sista medan man dricker fördrinken (som i det här fallet var glögg) och uppdaterar varandra om vad som hänt sedan sist
Nu börjar nedräkningen till både ettårsjubileum och det hundrade inlägget på Olmås Njutbar. Igår var det lördag och jag hade länge planerat en bättre middag för att fira hustruns namnsdag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.