Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner i den kokande buljongen
Vad gör man egentligen med zucchini. Denna gröna soppa lyxades till med parmesan och jag strödde över knaperstekt bacon, men det kan man ju göra som man vill
Skär laxen i bitar och lägg dem i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner dem i den kokande buljongen
Mixa soppan och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. ZUCCHINISOPPA lchfca 4 - 5 portioner2 mindre zucchini, ca 500 - 600 g1 purjolök1 liten solovitlök1 dl grovhackad persilja2 msk olivolja8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar2,5 dl grädde2 msk kalvfond1 tsk saltsvartpeppar1 paket bacon1. Fräs dem tillsammans med persilja i olja i en stor gryta, ca 5 minuter
Späd med grädde under matberedarens gång och kör till en slät färs. Smaka av med salt och peppar. Forma till 16 queneller med hjälp av skedar som doppas i kallt vatten. Sjud quenellerna på svag värme ca 5 min, ta upp med hålslev
Späd soppan med önskad mängd vatten och koka upp. Servera Laxen vid sidan om och var och en får lägga på själv, alternativt dekorera soppen i kastrullen med laxen
Och så det här med att stoppa bröd i soppan, som bland annat italienarna gör. Så många gånger jag tänkt på att göra en zucchinisoppa, så många gånger jag inte gjort denna zucchinisoppa och gjort något annat istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.