Ägg i cocotte
Milda.se
Milda.se

Ägg i cocotte

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1½ dl Milda Mat
  • 1 dl franska puy linser
  • 1 Knorr Örtbuljongtärning
  • 50 g färskriven parmesan
  • 10 st cocktailtomater
  • 20 st engångsformar i aluminium
  • Mjuka Milda till formarna

Beskrivning

    Skölj linserna noga. Det kan finnas grus och småsten kvar. Koka upp 5 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt linserna och koka dem försiktigt tills de är mjuka, ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt linserna svalna. Sätt ugnen på 175°C.

    Vispa upp äggen. Tillsätt Milda Mat, avsvalnade linser och färskriven parmesan.

    Skölj tomaterna och skär dem i halvor. Pensla aluminiumformarna med matfett. Ställ över formarna i en långpanna. Fyll formarna, dock inte ända upp till kanten med äggblandningen. Lägg till sist i en halv tomat.

    Sätt in långpannan i mitten av ugnen. Fyll upp med vatten i långpannan så att formarna står till hälften i vatten. Grädda i vattenbad i ca 20 minuter. Cocotterna är goda att servera både ljumma och kalla. Som ett tillbehör till t ex kyckling eller på buffébordet. Det går också bra att använda kokottformar i stället för aluminiumformar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.