Skölj linserna noga. Det kan finnas grus och småsten kvar. Koka upp 5 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt linserna och koka dem försiktigt tills de är mjuka, ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt linserna svalna. Sätt ugnen på 175°C.
Vispa upp äggen. Tillsätt Milda Mat, avsvalnade linser och färskriven parmesan.
Skölj tomaterna och skär dem i halvor. Pensla aluminiumformarna med matfett. Ställ över formarna i en långpanna. Fyll formarna, dock inte ända upp till kanten med äggblandningen. Lägg till sist i en halv tomat.
Sätt in långpannan i mitten av ugnen. Fyll upp med vatten i långpannan så att formarna står till hälften i vatten. Grädda i vattenbad i ca 20 minuter. Cocotterna är goda att servera både ljumma och kalla. Som ett tillbehör till t ex kyckling eller på buffébordet. Det går också bra att använda kokottformar i stället för aluminiumformar.
Häromdagen testade jag att göra cocotter för första gången, det visadesig vara en snabb och tacksam liten maträtt som passar väldigt bra som förrätt, eller tillmiddag en söndagkväll då man bara är litehungrig, efter att ha intagit alldeles för stora mängder fikavid upprepade tillfällen under dagen
Oeufs cocotte auz epinards är såklart en fransk rätt. Enkelt, fint och faktisktfestligt. Man kör spenat och äggi små koppar – eller crème brylée-formar – och toppar med något gott, som rökt lax eller rom
Ägg en cocotte med smetana, dill och schalottenlökÄggulor från höns som har fått gå fritt och knapra isig grönt lyser som små solar när man knäcker dem
Ägg med en gula som flödar ut, parmesan och krämig spenat. Här kommer en litenguide hur du går tillväga för att göra bästa äggcocotte, en perfekt frukost eller brunchrätt
Det var en ordentlig brunch med gröt, chiapudding, äggcocotte, glutenfria scones, brieost, juice, te och en del frukt och vi höll oss mätta hela dagen kan jag lova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.