Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Vispa mjölk och mjöl till en slät smet. Blanda i bakpulver, vaniljsocker, salt och matolja. Smält lite matfett i en stekpanna och grädda till tunna pannkakor
Geisha maränger. 2016-04-29, 19. 27. Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger
Härligt god och somrig tårta som passar perfekt nu till midsommar eller varför inte på nästa kalas. Jag gjorde den här tårtan till mitt födelsedagsfirande i april och den var super
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.