Idag var det dags och det motsvarade våra förväntningar med råge. Vi gjorde en Älgpaté som innehåller både det ena och det andra men framförallt en väldigt god älgfärs
Det blev också en paté med lever, timjan och portvin. Den här kombinationen lever och portvin ger en paté med tydlig leversmak, men som ändå är varm, rund och lite ”söt” i smaken
Söta eventuellt med koncentrerad saft. Svartvinbärssås. Svartvinbärssås. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter
Som serveras med kokt potatis, pressgurka och svartvinbärssås. Receptet på såsen är min gräddsås men som jag sedan smaksatt med mammas goda svartvinbärssylt
Brillat Savarin med fläderblomspicklade polkabetor, svartvinbärssås och kavringssmulorDet här är ren och skär kärlek, där blommiga, fruktiga och bäriga toner från fläder, betor och svarta vinbär ropar efter frukt och bärighet i en elegant roséchampagne
Svartvinbärssåsmed balsamico. Skala potatisen och skiva den tunt, gärna med mandolin. Tryck ner bakplåtspapper i varje fördjupning i muffinsplåten och fyll med potatisblandningen
Red av med maizena utrört i lite vatten. Svartvinbärssås. Smaka av med salt och peppar. Blanda med salt och peppar och stek dem frasiga i smör som rårakor
Tillsätt grädden i färsen medan du mixat runt det hela. Smaksätt med alla kryddor och whiskeyn. Klä en bakform med baconskivorna, häll i färsen och platta till den
Svartvinbärssås. Vilt blir det här i det Mårtenssonska köket idag när vi bjuder er på en vildsvinsytterfilé täckt med salami och svartvinbärsgelé, serverad med en smarrig bärig sås och ett spännande tilltugg som knastrar lite extra när man tuggar på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.